Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK
  • Wusi red

Motion og bevægelse i undervisningen

Efter skolereformens indførelse er det skolernes pligt at gennemsnitligt implementere 45 minutters motion bevægelse i undervisningen om dagen. Du kan læse mere om det på undervisningsministeriets hjemmeside  her.

Skolerne er derfor nødt til at planlægge undervisningen grundigt for at udføre de gennemsnitlige 45 minutters bevægelse og motion i undervisningen og derved overholde kravene. Sundheden hos unge bliver samtidigt sat i fokus ved brug af motion og bevægelse, og det er med til at understøtte undervisningen og skabe mere motivation for læring blandt unge. Hvordan skolerne vælger at implementere de 45 minutters motion og bevægelse er op til den enkelte.

Hvordan realiseres kravet?

Kravet realiseres ved implemation af motion og bevægelse i den almene undervisning, hvor de bliver brugt som pædagogiske redskaber, der er med til at forbedre undervisningen. Derudover kan kravet også realiseres som idrætsundervisning som valg- eller grundfag. Motion og bevægelse kan også implementeres som en form for variation i undervisningen, der er med til at skabe mere motivation til de unge og derved forbedre undervisningen. Ydermere kan den foreliggende læringssituation bruges som inspiration til at inddrage motion og bevægelse i undervisningen.

Du kan læse mere om leg i undervisningen her.

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Meta